Постинг
26.08.2016 18:17 -
Нахут с домати по индийски
- 250 г нахут
- 1/2 кг домати от консерва
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. гарам масала
- 2 ч.л. млян кориандър
- 1 ч.л. кимион
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.ч. вода
- 4 с.л. олио
- 1 ч.л. джинджифил
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 ч.л.
Нахутът (250 г) се сварява във вода или се използва нахут от консерва.
В нагорещен тиган с олио (4 с.л.) се запържва нахутът за минута-две, заедно с кимиона (1 ч.л.), докато се овкуси мазнината. След това се добавя ситно нарязан лук (1 глава), намачкан чесън (2 скилидки) и останалите подправки - сол (1 ч.л.), гарам масала (1 ч.л.), куркума (1 ч.л.), кориандър (2 ч.л.) и настърган пресен джинджифил (1 ч.л.). Бърка се за няколко минути.
Добавят се доматите от консерва (1/2 кг) и водата (1 ч.ч.). Намалява се силата на огъня и се оставя да къкри за 5-10 минути. Накрая се добавя лют червен пипер (1 ч.л.).
Тагове:
Идва отрезвяване на българските зърнопро...
Полезни билки за очите
ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ФОТОСЕПАРАТОРА
Полезни билки за очите
ПРИНЦИП НА РАБОТА НА ФОТОСЕПАРАТОРА
Няма коментари