Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2016 18:17 - Нахут с домати по индийски
Автор: sortbg Категория: Други   
Прочетен: 318 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Нахутът (250 г) се сварява във вода или се използва нахут от консерва.

В нагорещен тиган с олио (4 с.л.) се запържва нахутът за минута-две, заедно с кимиона (1 ч.л.), докато се овкуси мазнината. След това се добавя ситно нарязан лук (1 глава), намачкан чесън (2 скилидки) и останалите подправки - сол (1 ч.л.), гарам масала (1 ч.л.), куркума (1 ч.л.), кориандър (2 ч.л.) и настърган пресен джинджифил (1 ч.л.). Бърка се за няколко минути.

Добавят се доматите от консерва (1/2 кг) и водата (1 ч.ч.). Намалява се силата на огъня и се оставя да къкри за 5-10 минути. Накрая се добавя лют червен пипер (1 ч.л.).





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sortbg
Категория: Други
Прочетен: 68649
Постинги: 102
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Юни, 2016  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930