Прочетен: 4945 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 06.01.2016 12:21
125 гр. краве масло
1 равна супена лъжица захар за тестото
щипка сол
2 яйца
2 чаени чаши фино смлени орехи
2 ванилии
пудра захар
1 чаена чаша кристална захар за плънката
5 супени лъжици прясно мляко
300 гр. брашно
свежа мая с големината на орех
В един тиган сложете кравето масло и на бавен огън го разтопете. След което добавете 1- та супена лъжица захар, 1 ванилия, прясното мляко, 2 жълтъка, щипката сол и натрошената мая. Направете кладенче от брашното и в него постепенно наливайте от сместа. Трябва да се получи гладко и незалепващо тесто. Готовото тесто се разделя на 4 приблизително равни части. Разбийте двата белтъка и захарта на твърд сняг и към тях добавете смлените орехи. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес и отново разделете на четири равни части. Разточете едно от топчетата тесто на тънка кора с дебелина 2-3 милиметра. Намажете я с четвърт от орехово- белтъченият крем. Навийте на руло и разрежете на шайби с дебелина от 1-2см. Наредете ги в една тава върху незалеваща хартия за печене. Оставете достатъчно разстояние между тях, тъй като по време на печене се надуват. Сладките се пекат на предварително загрята фурна от 170 градуса до порозовяване. След като ги извадите от фурната ги поръсете с пудра захар, докато са топли. Смесете захарта заедно с 1 пакетче ванилия.
Предупредителни признаци за дефицит на в...
ОФИЦЕРИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПОРЪЧКИ НА РАДЕВ ...
11.12.2015 19:15
(иначе правя - особено какви козунаци със стафиди и орехи правя, ммм...)
Но ще предложа на вниманието на повече блогъри.
Дори и само за "цвят" и предпразнично настроение да е.
Поздрави и това да се счита за "признанието" ми кой направи... белята със сладките на "кооорииицатааа"
ПС: Така се замислям... Ако напълним тези сладки с хайвер... Дали няма да се получат Економични сладки?!
хах