Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2016 18:08 - Яхния от нахут
Автор: sortbg Категория: Други   
Прочетен: 328 Коментари: 0 Гласове:
0



 image image
  • 1 ч.ч. нахут
  • 1 глава лук и стрък праз лук
  • 1 бр. морков
  • парче корен или стрък целина
  • парченце джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • 1-2 бр. домати - пресни или от консерва или 1 с.л. доматено пюре
  • 2-3 с.л. олио
  • сол
  • магданоз
  • по желание – 1 с.л. препечено брашно
  • Нахутът се накисва предварително във вода за 10-12 часа. Изплаква се, залива се със студена вода и се сварява. Аз използвам тенджера под налягане и е готов за 25-30 минути. 
    Лукът и празът се нарязват на ситно, морковът, целината и джинджифилът се настъргват на едро ренде или нарязват на кубчета. Задушават се в сгорещеното олио до готовност. Накрая се добавят нарязаните на кръгчета скилидки чесън и след 1 – 2 минути нарязаните на ситно домати или размитото в малко студена вода доматено пюре. 
    Прибавя се отцедения нахут и малко от нахутената вода. Посолява се на вкус и ястието се оставя да покъкри на тих огън още 10-15 минути. 
    По желание, за сгъстяване на соса, 5 минути преди да се махне от огъня може да се добави препеченото брашно, размито в малко студена вода. 
    При поднасяне се поръсва със ситно нарязания магданоз.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sortbg
Категория: Други
Прочетен: 68564
Постинги: 102
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930