Постинг
26.08.2016 18:08 -
Яхния от нахут
- 1 ч.ч. нахут
- 1 глава лук и стрък праз лук
- 1 бр. морков
- парче корен или стрък целина
- парченце джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1-2 бр. домати - пресни или от консерва или 1 с.л. доматено пюре
- 2-3 с.л. олио
- сол
- магданоз
- по желание – 1 с.л. препечено брашно
- Нахутът се накисва предварително във вода за 10-12 часа. Изплаква се, залива се със студена вода и се сварява. Аз използвам тенджера под налягане и е готов за 25-30 минути.
Лукът и празът се нарязват на ситно, морковът, целината и джинджифилът се настъргват на едро ренде или нарязват на кубчета. Задушават се в сгорещеното олио до готовност. Накрая се добавят нарязаните на кръгчета скилидки чесън и след 1 – 2 минути нарязаните на ситно домати или размитото в малко студена вода доматено пюре.
Прибавя се отцедения нахут и малко от нахутената вода. Посолява се на вкус и ястието се оставя да покъкри на тих огън още 10-15 минути.
По желание, за сгъстяване на соса, 5 минути преди да се махне от огъня може да се добави препеченото брашно, размито в малко студена вода.
При поднасяне се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Тагове:
Табуле с кус кус и нахут
Нахут с карамелизиран лук и розмарин
Видео : Сортиране и разделяне на горчица...
Нахут с карамелизиран лук и розмарин
Видео : Сортиране и разделяне на горчица...
Няма коментари