Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2016 18:20 - Хумус от нахут
Автор: sortbg Категория: Други   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2016 18:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
1. Нахутът (1/2 опак.) се накисва във вода за цяла нощ, след което се сварява в подсолена вода до пълно омекване. Отцежда се и се пасира заедно със зехтина (80 мл.), лимоновия сок, солта, черния и червения пипер и счукания чесън (3 скилидки).

2.Хумус с авокадо
  • 300 г консервиран нахут
  • 1 брой авокадо
  • 5 с. л. сусамов тахан
  • 3 с. л. зехтин
  • сок от един лимон
  • 100 мл вода
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол
  • смлян черен пипер
  • За рецептата "Хумус с авокадо" нахутът се отцежда.
    • Авокадото се обелва и се нарязва на парчета.
    • Чесънът се обелва и се поставя в блендер заедно с останалите продукти.
    • Всичко се смиладо гладка смес.
    • Хумусът с авокадо се съхранява в хладилник.
  •  
  • 3.Хумус
  • 80 мл зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч. л. кимион
  • 2 консерви (по 450 г) нахут
  • или 800 г сварен нахут
  • 3 с. л. сусамов тахан
  • сок от един лимон
  • 1 с. л. соев сос
  • 1/2 ч. л. сол
  • 55 мл студена вода
  • За рецептата "Хумус " зехтинът се нагрява в тенджерата за 1 минута. 
    • Прибавят се чесънът, нарязан на филийки и кимионът. 
    • Когато около чесънът се появят балончета се изключва огъня. 
    • Чесънът не трябва да сменя цвета си. 
    • Отцеден и измит, нахутът се поставя в блендер. 
    • Прибавят се сусамов тахан, лимонов сок, соев сос и сол. 
    • С помощта на вилица се изважда чесънът от зехтина и се поставя в блендера. 
    • Смила се на пюре. 
    • Прибавя се охладеният зехтин с кимиона. 
    • Доразбива се до еднородна смес. 
    • Прибавя се водата и се разбърква добре. 
    • Хумусът се прехвърля в купа и се покрива. 
    • Оставя се да "почине" на стайна температура, за да може да се смесят добре ароматите, или може да се приготви предварително и да се постави в хладилник. 
    • Сервира се в арабски питки, полято отгоре със зехтин и по желание подправен с червен пипер. 
    • Хумусът може да се съхрани една седмица в хладилника.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sortbg
Категория: Други
Прочетен: 68010
Постинги: 102
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930