Постинг
26.08.2016 18:00 -
Фалафели
Автор: sortbg
Категория: Други
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 26.08.2016 18:01
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 26.08.2016 18:01
Нахутът се накисва в 750 мл вода.
- 250 г сух нахут
- 1 връзка магданоз
- 3 ч.л. сол
- 7 ч.л. готова подправка за фалафел или смес от по 1/2 ч.л. смлени ким, кориандър, канела, черен пипер, карамфил, индийско орехче, червен пипер и лют червен пипер
- 2-3 скилидки чесън по желание
- мазнина за пържене
В готовото тесто се слагат 3 ч.л. сол и 7 ч.л. от готовата подправка или описаните горе подправки. Всичко се обърква много добре и се долива 100 мл вода. Омесва се отново и се оформят малки, леко плоски кюфтенца. В дълбок тиган се налива обилно олио, около 1 см дълбочина. Загрява се силно. След като се пуснат фалафелите, се намалява температурата до средна. Фалафелите се пържат по 4 минути от всяка страна и се оставят върху кухненска хартия, за да се отцеди олиото.
Тагове:
Табуле с кус кус и нахут
Нахут с карамелизиран лук и розмарин
Видео : Сортиране и разделяне на горчица...
Нахут с карамелизиран лук и розмарин
Видео : Сортиране и разделяне на горчица...
Няма коментари