Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2016 18:00 - Фалафели
Автор: sortbg Категория: Други   
Прочетен: 537 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2016 18:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 Нахутът се накисва в 750 мл вода.

  • 250 г сух нахут
  • 1 връзка магданоз
  • 3 ч.л. сол
  • 7 ч.л. готова подправка за фалафел или смес от по 1/2 ч.л. смлени ким, кориандър, канела, черен пипер, карамфил, индийско орехче, червен пипер и лют червен пипер
  • 2-3 скилидки чесън по желание
  • мазнина за пържене
  •  
image   image На следващият ден накиснатият нахут се прекарва през мелачка за месо. Някъде към средата се слага цялата връзка магданоз да се смели, и по желание чесънът, като след тях се продължава с нахута. Полученото тесто се прекарва още веднъж през мелачката. Ако се използва миксер за пюриране, се внимава да не останат едри парчета нахут по стените. 
В готовото тесто се слагат 3 ч.л. сол и 7 ч.л. от готовата подправка или описаните горе подправки. Всичко се обърква много добре и се долива 100 мл вода. Омесва се отново и се оформят малки, леко плоски кюфтенца. В дълбок тиган се налива обилно олио, около 1 см дълбочина. Загрява се силно. След като се пуснат фалафелите, се намалява температурата до средна. Фалафелите се пържат по 4 минути от всяка страна и се оставят върху кухненска хартия, за да се отцеди олиото.



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: sortbg
Категория: Други
Прочетен: 68003
Постинги: 102
Коментари: 2
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930